96. Oscar Ödül Töreni’nde Christopher Nolan’ın ödüllendirildiği bir tören oldu desek, abartı olmaz. Barbie ile girdiği müthiş gişe mücadelesinde geri kaldıktan sonra ödül sezonunda galip çıkmayı bildi. Ünlü yönetmen “En iyi film” dahil tam yedi ödülle törene damgasını vurdu. Daha önce Dunkirk, Inception ve Memento ile yapamadığını nihayetinde görkemli bir zaferle gerçekleştirmiş oldu.

Oppenheimer, gişede 1 Milyar Dolar hasılata yaklaşırken uzun bir film olmasına rağmen hem izleyicisinden hem de otoritelerden tam not aldı. Yapım aynı zamanda, Cillian Murphy ve Robert Downey Jr.’a da ilk Oscar’larını getirdi.  Son yılların gözde yıldızlarından Murphy, ödülünü tüm barışsever ve barış için mücadele edenlere adadı. Öte yandan uzun dönem yaşadığı mental rahatsızlıklardan sıyrılmış görünen Robert Downey Jr. da konuşmasıyla salonda güzel bir hava estirdi.

Bir parantez de “Poor Things” in yıldızı Emma Stone için; Stone ikinci Oscar’ını görkemli performansı ve hakkıyla kazandı. Bu yılın Oscar ile beraber izlenmesi gereken beş filmi ise; Oppenheimer, Barbie, Zone of Interest, Poor Things ve Anatomy of a fall oldu.

YORUMLAR