Pandeminin verdiği zorunlu seyircisiz aradan sonra 94.Oscar Ödül Töreni Töreni, tüm görkemiyle 27 Mart Pazar gecesi gerçekleştirildi. Bu yılın aday seçimlerini, son yıllarda da olduğu gibi akademinin ana akım ve bağımsız sinema dengesi etkiledi.

“En İyi Film” kategorisinde bir yanda eleştirmenlerin büyük beğenisi toplayan “Power of the Dog” ve “Drive My Car” varken öte yanda seyirci dostu filmler “CODA” ve “Kral Richard” heykelcik için yarışıyordu.

Bu filmlerden sonradan yıldızı yükselen “CODA” üç adaylıkla girdiği törenden tulum çıkararak “En iyi film” ödülünü de almış oldu.

Bu yıl büyük ödüller tek bir filmde toplanmazken, tören öncesi favorilerden “Power of the Dog”, yönetmeni Jane Campion’a “En iyi yönetmen” ödülünü kazandırdı. Ancak filmin 12 adaylıktan sadece bir ödüllü dönmesi de hayal kırıklığı yarattı.

Gecenin en çok ödül alan filmi ise toplam 10 adaylıktan hepsi teknik dallar olmak üzere 6 ödülle dönen “Dune” oldu. Diğer büyük kategorilerde sürprizin yaşanmadığı gecede,  “En iyi erkek oyuncu” dalında Will Smith, “En iyi Kadın” dalında Jessica Chastain, “En iyi Yardımcı Kadın” da Ariana DeBose ve “En iyi Yardımcı Erkek” Troy Kotsur ödüle uzandı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da şovun parçası olan sansasyon ise Will Smith ve Chris Rock arasında gerçekleşti. Will Smith, sahneye gelip eşi için şaka yapan Rock’a yumruk attı; sonrasında da ödül alırken akademiden özür diledi.

YORUMLAR