Sonbaharın gelmesiyle beraber beyazperdede hareketlilik artmaya başladı. 2018’in yaz aylarına kadar sezonda birçok güçlü yapım sinemaseverlerle bulaşacak. Öte yandan bu dönemde ünlü festivaller de birbiri ardına önemli filmler hakkında tüyo vermeye başladı. Önce Cannes, sonrasında Venenik ve Amerika kıtasının Oscar habercisi Toronto Film festivalleri ile Oscar’a aday olabilecek filmler için bizlere fikir verdiler.

Geçtiğimiz hafta noktalanan Toronto Film Festivali’nden ödülle dönen Martin McDonagh’ın “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” filmini şimdiden en iyi film kategorisi için yazabiliriz. Aynı zamanda bu filmde başka bir oyunculuk seviyesine gelen Francis McDormand, Fargo’dan sonra ikinci Oscar’ına kavuşabilir.

Öte yandan festival sezonunun en çok dikkat çeken diğer filmi “Call Me by Your Name” de yılın iddialı yapımlarından olacak, bu filmi de en iyi film kategorisinde görmek sürpriz olmayacaktır.

Bu iki filmle beraber Amerikan tarihi kontenjanından “Darkest Hour”, ve Amerikan Kültürü kontenjanından “Lady Bird” de oldukça iddialı Oscar filmi adayları. Bunlara ek olarak Nolan’ın ilk savaş filmi denemesi “Dunkirk” ve Guillermo del Toro’nun Sally Hawkins’i parlattığı sürreal denemesi “The Shape of Water” Oscar için kesin olmasa da sürpriz girişler yapabilir.

Ocak ayında Golden Globe ile başlayacak, sonra Bafta ve sonunda Oscar ile sona erecek ödül sezonunun bakalım en çok konuşulan ismi ne olacak?

YORUMLAR