Ödül sezonu, 9 Şubat Pazar günü Oscar Ödül Töreni ile son bulacak. Adaylar geçen hafta açıklandıktan sonra kulislerde favoriler şimdiden konuşulmaya başlandı. 10cümle olarak da biz de bazı favorile isimleri sizinle paylaşmak istedik.

Kuşkusuz en önemli dal, “en iyi film” ve bu alanda geçen yılki büyük belirsizlikler var. Burada Netflix yapımı “Marriage Story”, Tarantino’nun “Bir Zamanlar Hollywood’da” sı ve Sam Mendes’in “1917” si favoriler arasında. Güney Kore yapımı “Parazit”, her ne kadar çok beğenilse de yabancı film dalında başarılı olacak gibi duruyor.

“En iyi erkek oyuncu” dalında ise Joaquin Phoenix, Joker filmindeki rolüyle ön plana çıkıyor, Adam Driver ise plase diyebiliriz. “En iyi Kadın” ve “En iyi Yardımcı Kadın” dalında Scarlett Johansson bu iki daldan birinde kazanacak gibi duruyor, tabi “En iyi Kadın” dalında Renée Zellweger’le büyük mücadele verecek. “En iyi Yardımcı Kadın” da ise Laura Dern favoriler arasında gözükürken, “En iyi Yardımcı Erkek” Brad Pitt’in en büyük rakipleri, Al Pacino ve Joe Pesci olacak.

Bakalım heykelcikler, bu yıl kimlerin olacak?

YORUMLAR