Ödül sezonu yaklaşırken, Oscar’ın ilk habercisi kuşkusuz Toronto Film Festivali olacak. En son geçen yıl “Green Book” TIFF’den ödülü kazandıktan sonra Oscar’da da “En iyi film” ödülünü kazanmıştı.

Peki 2020 Oscar’larında kimleri görebiliriz, Toronto Film Festivali bize ne gibi ipuçları veriyor? Bunlardan ilki Tom Hanks’in başrolünü oynadığı “A beautiful day in neighborhood” filmi. Hanks’i bu başrolle heykelciğe yakın görenler hiç de az değil. Ancak görünen o ki Hanks’in bu yıl ki amansız rakipleri var; bunlardan ilki merakla beklenen Todd Phillips’in “Joker”indeki performansı ile Joaquin Phoenix. Heath Ledger’dan sonra yeni bir Joker performansı bu yıl heykelcik için önemli adaylardan.

Bir diğer geri dönüş ise Cannes’da boy gösteren İspanyol yönetmen Pedro Almadovar’a ait. Başrolünde Antonio Banderas’ın oynadığı yapım, yabancı dilde olmasına olmasına rağmen dikkat çekici performanslarıyla gündemde.

Bu yapımlara ek olarak yine Cannes’dan Altın Palmiye ile dönen “Parasite”, “En iyi uyarlama senaryo” favorilerinden JoJo Rabit, politik gerilim “The Report”, bir kahramanlık öyküsü “Harriet” ve Tarantino’nun son yapımı “Bir Zamanlar Hollywood’da” ödül sezonu için iddialı yapımlardan.

YORUMLAR